如何解决雅思听力配对问题(三)

来源:今日头条发布时间:2017-07-28

  大部分考生都认为雅思听力考试中的配对题型犹如一团乱麻,下面小编就带着大家理清配对题,了解配对题在听力中的特点及解题方法。

  题量小&陷阱多

  通过对过去题目的总结,发现配对题的出现总是附带性的(达不到10题),换言之几乎不会独立出现。接下来我们来详细分析一下Cambridge 7 Test 3 Section 3这个选项少于题目的配对题。首先,我们以题目的顺序为定位,26-30的定位词在下文中有标注出来。其次,烤鸭们要明白,一般选项是三个的情况都需要重复使用,在考试中的题目通常是对某种事物有着不同的看法,所以烤鸭们要根据录音表达做出选择。此时的陷阱之一就是:由于选项比较固定,题干中的内容在录音中会出现同义词替换,这样会引起烤鸭们定位困难。另外,说话人的语气和态度也是陷阱之二,烤鸭在做出选择时要听明白录音的言下之意,光听懂字面意思不够。

  Questions 26-30

  In what time period can data from the float projects help with the following things?

  Write the correct letter, A, B or C, next to questions 26-30.

  AAt present

  BIn the near future

  CIn the long-term future

  26understanding of El Niño....................

  27understanding of climate change....................

  28naval rescues....................

  29sustainable fishing practices....................

  30crop selection....................

  Transcripts+解析:

  You say you’re building models of the world’s ocean systems, but how’re they going to be used? And more importantly, when?

  Some of the data has already helped in completing projects. For example, our understanding of the underlying causes of El Nino events is being confirmed by float data. (26)这一句当中的定位词是El Nino, 而这个词出现的句子中的时态是现在进行时,所以对应选项A。Another way we’re using float data is to help us to understand mechanics of climate change, like global warming and ozone depletion. That’s part of an ongoing variability study but the results are still a long way off. (27)这一句当中的定位词是climate change, 而这个词出现的句子中出现的时间提示a long way off即需要记下的笔记,所以对应选项C。 However, this is not the case with our ocean weather forecasting. Because we know from the floats what the prevailing weather conditions will be in certain parts of the ocean, we can advise the navy on search and rescue missions, that’s happening right now. (28)这一句当中的定位词只是navy, rescues在听力原文中和on search并列,而这个词出现的句子中出现的时间提示right now即需要记下的笔记,所以对应选项A。and may yachtsmen owe their lives to the success of this project. In addition, the float data can help us to look at the biological implications of ocean processes.

  Would that help with preserving fish stocks?

  Yes, and advising governments on fisheries legislation. We’re well on the way to completing a project on this, we hope it will help to bring about more sustainable fishing practices, we’ll be seeing the results of that quite soon. (29)这一句当中的定位词是fishing practices, 而这个词出现的句子中出现的时间提示quite soon即需要记下的笔记,所以对应选项B。

  It sounds like the data from floats has lots of applications. Yes it does. It’s also a powerful agricultural tool. If we were aware of what the weather would be like, say next year, we could make sure that the farmers planted appropriate grain varieties to produce the best yield from the available rainfall. That sounds a bit like science fiction, especially when now we can’t even tell them when the draught will break. I agree that this concept is still a long way in the future, (30)这一句当中的定位词是crop selection, 整个录音里并没有出现原词,所以这题较难。Crop(农作物)在录音中的替换是grain(谷物),selection在录音中是farmers planted appropriate grain varieties to produce the best yield from the available rainfall的解释,整个词出现的句子中出现的时间提示a long way in the future即需要记下的笔记,所以对应选项C。 but it will come eventually and the float data will have made a contribution.

  希望以上内容能对各位有所帮助噢!

纠错
育路版权与免责声明

① 凡本网注明稿件来源为"原创"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有。任何媒体、网站或个人转载、链接转贴或以其他方式复制发表时必须注明"稿件来源:育路网",违者本网将依法追究责任;

② 本网部分稿件来源于网络,任何单位或个人认为育路网发布的内容可能涉嫌侵犯其合法权益,应该及时向育路网书面反馈,并提供身份证明、权属证明及详细侵权情况证明,育路网在收到上述法律文件后,将会尽快移除被控侵权内容。

全方位雅思备考攻略

更多>>

经验交流

进入论坛